Jo kahdeksatta kertaa järjestettävän Työpäivä maailmalle -kampanjan teemana on vuonna 2016 mielenterveys

Tänä vuonna kampanjan teemaksi on valittu mielenterveys osana globaalia kehitysyhteistyötä. LSV työskentelee Nepalissa maan mielenterveystilanteen edistämiseksi. Työpäivä maailmalle -kampanjan tuotto käytetään vuosittaisen teeman lisäksi kaikkien LSV:n terveysalan kehitysyhteistyöhankkeiden hyväksi.

Lahjoittamalla tuet LSV:n Nepalin mielenterveyshankkeen lisäksi myös seksuaaliterveyden edistämistä Perussa ja ehkäiset tuberkuloosista aiheutuvia kuolemia Somaliassa. Suomen ulkoasiainministeriö rahoittaa hankkeista 85 %, ja loput 15 % katetaan vapaaehtoistyöllä ja yksityisin keräysvaroin. Vuonna 2016 Työpäivä maailmalle -kampanjan keräystavoite on LSV:n kehitysyhteistyöhankkeiden omarahoitusosuus, 40 000 euroa.

Mielenterveysongelmien hoito on arvokasta yhteiskunnallista jälleenrakentamista ja merkittävä osa globaalia kehitysyhteistyötä. Hoitamattomat mielenterveysongelmat ja köyhyys luovat usein noidankehän. Näin on myös pitkästä sisällissodasta ja maanjäristyksestä toipuvassa Nepalissa, jossa mielenterveysongelmat ovat yleisiä, mutta hoitoon pääsy on erittäin vaikeaa.

LSV:n työn tavoitteena Nepalissa on lisätä perusterveydenhuollon työntekijöiden kykyä tunnistaa ja hoitaa tavallisia mielenterveysongelmia sekä parantaa pääsyä psykiatriseen erikoissairaanhoitoon. Työ tähtää lopulta siihen, että mielenterveyspalveluita tarjotaan tulevaisuudessa osana Nepalin Dangin maakunnan julkista terveydenhuoltoa.

LSV haastaa sinut osallistumaan vuoden 2016 Työpäivä maailmalle -kampanjaan. Pääsy asianmukaisten mielenterveyspalveluiden pariin on yksi keskeisimpiä kehityksen edellytyksiä.

Katso kampanjavideo

Avaa video