Jo yhdeksättä kertaa järjestettävän Työpäivä maailmalle -kampanjan teemana on vuonna 2017 sotien uhrit

Tänä vuonna kampanjan teemaksi on valittu sodat ja konfliktit ja niiden vaikutus kansanterveyteen. Sodista toipuvien maiden kansanterveysjärjestelmät ovat usein ylikuormittuneita ja haavoittuvassa tilassa. Ammattihenkilökuntaa on kuollut tai lähtenyt maasta, lääkkeiden ja tarvikkeiden saanti on ongelma ja erityisesti kaikkein köyhimmät eivät pääse hoitoon.

Työpäivä maailmalle -kampanjan tuotto käytetään vuosittaisen teeman lisäksi kaikkien LSV:n terveysalan kehitysyhteistyöhankkeiden hyväksi.

Kerätyt varat käytetään lyhentämättömänä LSV:n koordinoimien kehitysyhteistyöhankkeiden hyväksi. Lahjoittamalla Työpäivä Maailmalle -kampanjaan tuet LSV:n kehitysyhteistyöhankkeita Somaliassa, Nepalissa ja Tansaniassa. Suomen ulkoasiainministeriö rahoittaa hankkeista 85 %, ja loput 15 % katetaan vapaaehtoistyöllä ja yksityisin keräysvaroin. Vuonna 2017 Työpäivä maailmalle -kampanjan keräystavoite on 50 000 euroa.

LSV haastaa sinut osallistumaan vuoden 2017 Työpäivä maailmalle -kampanjaan. Sodat ja konfliktit ja niiden jälkitilat ovat suuri kehityksen este. Tukemalla LSV:n kehitysyhteistyötä autat rakentamaan kestäviä kansanterveysmalleja sinne, missä niitä eniten tarvitaan.


Polaroid-kuva