Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

Lääkärin sosiaalinen vastuu ry (LSV) on suomalainen vapaaehtoisuuten perustuva järjestö. LSV:n tavoitteena on edistää lääkärikunnan valveutuneisuutta ihmiskuntaa koskevissa eettisissä ja sosiaalisissa kysymyksissä sekä omalla toiminnallaan edistää turvallista elinympäristöä, tasa-arvoa ja rauhaa. Järjestön tärkeimpiä toiminta-alueita ovat rauhantyö, terveyspolitiikka ja kehitysyhteistyö.

Vuonna 1982 perustettuun järjestöön kuuluu noin tuhat suomalaista lääkäriä, hammas- ja eläinlääkäriä sekä näiden alojen opiskelijaa.

LSV koordinoi Suomen ulkoasiainministeriön tukemia kehitysyhteistyöhankkeita terveyssektorilla, joita paikalliset kumppaniorganisaatiot toteuttavat. Hankkeissa hyödynnetään suomalaisten lääkäreiden asiantuntemusta ja ne perustuvat parhaaseen saatavilla olevaan tutkimustietoon pureutuen kohdemaan keskeisimpiin terveysongelmiin.

LSV:n lääkärit tekevät vuosittain kuukausien edestä vapaaehtoistyötä kehitysyhteistyöhankkeiden parissa. Ulkoasiainministeriö rahoittaa hankkeista 85 % ja loput 15 % katetaan vapaaehtoistyöllä ja yksityisin keräysvaroin.

Lue lisää työstämme, liity jäseneksi ja tule mukaan toimintaan: www.lsv.fi.