Mikä TPM?

Vuonna 2017 Työpäivä maailmalle (TPM) -kampanja järjestetään yhdeksättä kertaa.

Työpäivä maailmalle –kampanjan tuotoilla on vuodesta 2009 tuettu Lääkärin sosiaalinen vastuu ry:n tekemää kehitysyhteistyötä jo yli 260 000 eurolla.

Työpäivä maailmalle -kampanjat ovat mahdollistaneet muun muassa nuorten seksuaaliterveyden parantamisen Intiassa ja Perussa sekä malarian aiheuttamien raskauskomplikaatioiden vähentämisen Angolassa. Lisäksi Somaliassa on hoidettu tuhansia tuberkuloosipotilaita. Nigeriassa on ehkäisty sukupuolitautitartuntoja ja Nepalissa on kehitetty mielenterveyspalveluiden saatavuutta.

Kerätyt varat käytetään lyhentämättömänä kaikkien LSV:n koordinoimien kehitysyhteistyöhankkeiden hyväksi. Vuonna 2017 LSV:llä on neljä kehitysyhteistyöhanketta: Nepalin mielenterveyshanke ja vammaisten lasten terveyttä edistävä hanke, Somalian tuberkuloosihanke sekä seksuaalisen väkivallan ja silpomisen ehkäisyhanke Tansaniassa. Suomen ulkoasiainministeriö rahoittaa hankkeista 85 % ja loput 15 % katetaan vapaaehtoistyöllä ja yksityisin keräysvaroin. Vuonna 2017 Työpäivä maailmalle -kampanjan keräystavoite on 50 000 euroa, joka vastaa LSV:n kehitysyhteistyöhankkeiden omarahoitusosuutta. Lue lisää hankkeista LSV:n nettisivuilta.

Työpäivä maailmalle –kampanjaan voi osallistua jokainen! Osallistut lahjoittamalla päivän palkkasi / vapaavalintaisen summan nettisivujen kautta tai suoraan kampanjatilille FI88 8000 1400 6023 56.